Verkkosivut, joita asiakkaasi rakastavat

Olipa yrityksesi millä alalla tahansa, verkkosivujen tärkeyttä ei voi enää nykypäivänä vähätellä. Ammattimaisesti toteutetut verkkosivut tuovat uskottavuutta yrityksellesi ja kannustavat asiakastasi ostopäätökseen.

Parhaimmilla verkkosivuilla asiakas surffaa vaistomaisesti. Sujuvilla sivuilla asiakas kiinnittää huomionsa olennaisimpaan, eli siihen mitä yrityksesi tai yhdistyksesi tarjoaa juuri hänelle. Tämä saavutetaan tekemällä sivusi asiakkaallesi, hänen tavat ja tarpeet huomioiden. Näin syntyy sivut, joita asiakkaasi rakastavat.

Verkkosivut valmistuivat Viivin johdolla nopeasti ja joustavasti. Yhteistyö sujui hyvin ja lopputulos oli oikein onnistunut! Voin lämpimästi suositella Viivin palveluita muillekin.

Muikeat verkkosivut

990€

Verkkosivut sisältää:

Perushintaan ei kuulu varsinainen logo- tai brändisuunnittelu. Sivut voidaan joko tehdä olemassaolevan yritysilmeen mukaan tai visuaalinen ilme luodaan verkkosivuille (värit & fontit ja muu sivujen yleisilme päätetään, mutta varsinaista brändimanuaalia ei tehdä). Lisähinnasta on mahdollista ostaa graafista suunnittelua laajemmin.

Lisähinnasta:

Lisäksi voin suositella valokuvaajia tai sopia kuvauksen.

Muikean verkkosivut ovat aina:

Miten verkkosivuprojekti etenee?

Alkukartoitus

Alkukartoituksessa selvitetään, miten laajoista sivuista on kyse, mitä ominaisuuksia siellä tarvitaan, tarvitaanko sisällöntuottoa, sekä jo mahdollisesti suunnitellaan hieman sivujen visuaalista puolta. 

Tarjouksen jättö & hyväksyminen

Tarjous tehdään alkukartoituksen pohjalta, ja lähetetään asiakkaalle sovittuun päivämäärään mennessä.

Aloituspalaveri

Aloituspalaverissa käydään läpi tarkemmin sivuille tulevaa sisältöä ja toiveita ulkonäön suhteen. 

Jos verkkosivujen sisällöt tekee kolmas osapuoli, voi tämä olla myös mukana palaverissa.

Aloituspalaverissa myös lyödään lukkoon projektin aikataulu. Aloituspalaverin jälkeen asiakkaalle lähetetään ensimmäinen lasku, joka on 30% kokonaissummasta.

Visuaalinen suunnitelma

Lähetän suunnitelman verkkosivuista JPG kuvana asiakkaalle aloituspalaverin jälkeen sovittuna aikana (tyypillisesti 1-2vko). Suunnitelma sisältää vähintään kuvan etusivusta  ja yhdestä palvelusivusta (pöytäkoneella & puhelimessa). Suunnitelmaan voidaan tarvittaessa sisällyttää myös muita sivujen kuvia, määrä riippuu verkkosivupaketin koosta.

Tässä vaiheessa voidaan myös ottaa tarvittaessa lyhyt palaveri, jossa suunnitelmaan tehtäviä muutoksia käydään läpi.

Webhotellin ja domainin hankinta

Kun visuaalinen suunnitelma on hyväksytty, hankitaan yhdessä verkkosivuille webhotelli sekä domain, jos asiakkaalla ei ole niitä ennestään.

Verkkosivun rakennus

Verkkosivujen rakennus kestää projektista riippuen 1-3kk. Kesto riippuu verkkosivun koosta sekä sisällöntuoton aikataulusta. 

Tekstit ja kuvat tarvitaan sivulle noin puolivälissä projektia, ja jos sisällön toimittaminen viivästyy, viivästyy koko projekti.

(Jos tarvittavaa sisältöä ei toimiteta sovittuun päivämäärään mennessä, lähtee asiakkaalle lasku, joka on 50% koko summasta. Projekti jäädytetään, kunnes tarvittava materiaali on toimitettu.)

Katsaus sivuihin ennen julkaisua

Verkkosivut rakennetaan joko suoraan oikean domain osoitteen alle ”Tulossa pian” tilassa tai erillisessä kehitysympäristössä. Kun sivut ovat lähes valmiit, asiakas saa ohjeet, miten sivuja voi käydä katsomassa ennen julkaisua.

Tämän jälkeen asiakas toimittaa mahdolliset muutostoiveet. Riippuen projektin laajuudesta, näitä muutoskierroksia voidaan käydä useampi. 

Sivujen julkaisu

Kun asiakas on tyytyväinen sivuihin ja sivuilta löytyy sovitut asiat, sivut julkaistaan. Julkaisu tehdään pääosin arkipäivinä toimistoaikaan, mutta tarvittaessa voidaan myös sopia vaihtoehtoisesta ajasta (jos ollaan uusimassa sivuja ja halutaan mahdollisimman hiljainen hetki sivujen vaihtoon).

Kun sivut on julkaistu, lähetetään loppulasku asiakkaalle.

Julkaisun jälkeen

Kaikkiin verkkosivupaketteihin kuuluu lähtökohtaisesti yhden kuukauden jälkiapu. Tämä tarkoittaa, että pieniä muutoksia voidaan vielä tehdä kuukauden aikana. 

(Pieniä muutoksia ovat mm. kuvan vaihtaminen, tekstin korjaaminen tai vaihtaminen, artikkelin lisääminen.)

Tämänkin jälkeen olen toki tavoitettavissa, ja kysymyksiä voi lähettä sähköpostilla. Lisäkoulutusta voi ostaa tuntihinnalla 100€, ja apua ongelmatilanteissa (tai muutosapua) tuntihintaan 70€.

Muikealta voi myös ostaa päivityspaketin jatkoa varten.

Mikä on WordPress?

Alunperin blogialustaksi luotu WordPress on nykyään yksi suosituimmista alustoista tehdä verkkosivut. WordPressilla sivut tehdään niin sanotuista teemoista, jonka voi valita valmiista, muiden tekemistä teemoista, tai koodata itse. Teeman lisäksi WordPressiä rakennetaan erilaisilla lisäosilla, jotta sivuille saadaan kaikki halutut ominaisuudet (esimerkiksi kielivalikko).

Verkkosivujen rakentamiseen käytetään tyypillisesti wordpress.org :ia, joka itsessään on ilmainen. Lisäksi tarvitaan oma domain ja webbihotelli. Tyypillisesti verkkosivut tehdään org -päätteiseen wordpressiin.

Toinen mahdollisuus on WordPress.com.Com päätteisessä WP:ssä perussivujen teko on ilmaista, ja se sisältää myös webbihotellin. Tällöin osoite on muotoa verkkosivusi.wordpress.com ja sivujen ulkonäköä voi muokata hyvin rajallisesti. Maksamalla palvelusta voi rekisteröidä oman domainin ja avata monipuolisemmat muokkausvaihtoehdot, ja laittaa sivuille lisäosia.

WordPress.com tulee useimmissa tapauksissa kuitenkin kalliimmaksi, kuin erillinen webhotelli/hosting ja sinne asennettu WordPress.org.

Mikä on WooCommerce?

WooCommerce on WordPressiin asennettava lisäosa, jolla verkkosivut voidaan muuttaa verkkokaupaksi. WooCommerce verkkokauppaa varten tarvitsee siis WordPress verkkosivut. WooCommerce tuo WordPressiin tuote-, ostoskori-, kassa-, ja oma tili -sivut. Sillä voi lisätä tuotteita ja toimitus- ja maksutapoja. WooCommerce on ilmainen, mutta vaatii jonkinverran perehtymistä.

Sulje