Digimainonta

Varmista näkyvyytesi verkossa!

Muikealta voit ostaa verkkomainontaa palveluna, kun oma aika tai osaaminen ei riitä. Toteutan sosiaalisen median (Facebook, Instagram, LinkedIn) sekä Google Ads mainontaa kaiken kokoisille yrityksille.

Kuukausittaisen mainonnan lisäksi kyseeseen voi tulla 4-7h koulutus tai työpaja.

Mainonnan hinta koostuu kolmesta eri osasta:

  • Kampanjasuunnittelu
  • Jatkuvan työn kuukausihinta
  • Mediabudjetti

Kampanjasuunnittelu sisältää nimensä mukaisesti kampanjoiden suunnittelun ja niiden teon. Kampanjasuunnittelun hinta koostuu valitusta kanavasta ja kampanjoiden määrästä. Riippuen yrityksen ja mainosalustan luonteesta, uusia kampanjoita ei välttämättä tarvitse luoda kovinkaan usein. Kampanjasuunnittelun hinta on alkaen 250€.

Jatkuvassa työssä mainontaa seurataan ja tarvittaessa kampanjoihin tehdään pieniä muutoksia. Jatkuva työ sisältää myös mainonnan raportoinnin. Jatkuvan työn hinta on alkaen 150€/kk.

Mediabudjetti on se summa, mikä maksetaan valitulle mainosalustalle. Budjetin määrä riippuu kilpailutilanteesta ja halutuista tuloksista. Pääsääntöisesti mediabudjetin kannattaa olla minimissään 150€/kk.

Lue lisää eri mainostavoista:

Mainonta verkossa kannattaa monestakin syystä, mm.

  • Verkkomainonta on edullista, jo muutaman sadan euron kuukausittaisella panostuksella saavutetaan tuhansia ihmisiä ja voidaan saada satoja klikkauksia verkkosivuillesi.
  • Näyt siellä, missä asiakkaasi ovat. Mainonta voidaan kohdistaa tarkasti kohderyhmäsi mukaan.
  • Monia erilaisia tapoja mainostaa. Mainostaa voi myös konversioiden perusteella, eli maksat vain asetetusta tavoitteesta, esim. ostokoritapahtumasta tai yhteydenotosta. Voit myös mainostaa kävijöille, jotka poistuivat sivultasi ilman osto- tai yhteydenottotapahtumaa.
  • Saatavilla paljon analytiikkaa, joten mainonnan tehokkuus on läpinäkyvää. 
  • Mainontaa on helppo muuttaa lyhyellä varoitusajalla.

Mainonta verkossa sopii niin B2C kuin B2B yrityksille. Mainonta onnistuu tarvittaessa avaimet käteen periaatteella, hoidan puolestasi esim. Google Ads tilin luomisen, seuraan mainonnan vaikuttavuutta kampanjan ajan ja raportoin tulokset haluamallasi aikajänteellä.

Facebook, Instagram + muut somekanavat

Somekanavat valitaan yrityksesi asiakkaiden mukaan.

Facebook, on yleisin somekanava mainostukseen. Facebook tavoittaa hyvin laajasti eri ikäisiä ihmisiä eri puolilla maailmaa. Kaikkein nuorimpia somekäyttäjiä Facebook ei kuitenkaan tavoita yhtä hyvin.

Instagramista tavoittaa nuoret aikuiset ja trenditietoiset. Instagram mainonta onnistuu helposti Facebookin kautta, mutta se onnistuu myös ilman Facebookia.

LinkedIn on hyvä paikka mainostaa, jos kohderyhmäsi on muut yritykset, tai etsit yrityksellesi työntekijöitä.

TikTok on uusi, nouseva somekanava joka on erityisesti nuorten suosiossa. TikTokista tavoitat parhaiten teinit, ja koska kyseessä on varsin uusi kanava, ei kilpailukaan ole vielä yhtä hurjaa kuin esim. Facebookissa.

Google Ads

Google Adsin mainnonnalla voidaan haluttu yleisö – eli asiakkaasi – tavoittaa lähes missä tahansa netin syövereissä.

Display -mainonta tavoittaa asiakkaasi heidän surffaillessaan suosikkisivuillaan ja sovelluksissa, tai esimerkiksi katsoessa Youtube -videoita. Display mainokset ovat dynaamisia kuva- tai videomainoksia, jotka voivat näkyä esimerkiksi verkkosivun ylälaidassa tai sovelluksen alalaidassa. Dynaamisuus tarkoittaa, että mainokset mukautuvat automaattisesti kyseisen sivun mainosmuotoon.

Hakusanamainos näkyy kampanjaan asetettujen hakujen yhteydessä. Esimerkiksi tämän sivun mainos voisi näkyä, kun joku googlaa sanalla ”Google Ads mainonta”. Hakusanamainonta on parhaimmillaan äärimmäisen tehokasta, sillä se tavoittaa asiakkaasi kun he ovat jo aktiivisesti etsimässä apua ongelmaan tai ostamassa palvelua tai tuotetta.

Shopping -mainokset tuovat yksittäiset tuotteesi suoraan Googlen hakuun.

Remarketing, eli uudelleenmarkkinoinnilla voidaan mainokset kohdentaa sivustollasi jo käyneille, tai ostotapahtuman keskenjättäneille. 

Sulje