Julkaisun ajastaminen: Facebook, Instagram & WordPress

Päivitetty 23.9.2022

Julkaisujen ajastaminen on hyödyllistä monestakin syystä. Voit suunnitella somejulkaisut ja blogitekstit vaikkapa puoleksi vuodeksi kerrallaan, ja ajastaa ne samantien. Näin julkaisut eivät pääse unohtumaan, ja julkaisutahti pysyy suunniteltuna.

Ajastaminen on erityisen kätevää loma-aikaan, ja etenekin, jos yritys ei ole palkannut kesätyöntekijää. Ajastamalla julkaisut voit nauttia lomasta ilman stressiä Facebook postausten tai blogitekstien julkaisemisesta.

Facebook ja Instagram julkaisun ajastaminen

Julkaisujen ajastaminen Facebookissa ja Instagramissa on hyödyllistä myös lyhyellä aikavälillä. Useimmat somekanavat näyttävät julkaisusi ensin pienelle osalle seuraajiasi. Jos tämä osa tykkää tai kommentoi julkaisuasi, näytetään julkaisusi myös lopuille seuraajille. Ei siis ole yhdentekevää, milloin julkaiset somessa.

Usein suosituimmat ajat somen seuraamiseen on lounasaikaan ja myöhään illalla. Toisinsanoen siis useimpien työajan ulkopuolella. Facebookin kävijätiedoista (kävijätiedot-julkaisut) voit vilkaista, mihin aikaan seuraajasi ovat Facebookissa.

Seuraavalla ohjeella opit myös, miten voit tehdä erilaiset julkaisut Instagramiin ja Facebookiin samassa paikassa.

1. Kirjaudu Facebookiin osoitteessa business.facebook.com

2. Paina “Luo julkaisu”

3. Valitse kohteet, joissa haluat julkaista ensimmäisestä vetovalikosta. Ruksita kanavat, joihin haluat julkaista. (Oletuksena on Facebook, mutta voit julkaista vain Instagramiin halutessasi.)

4. Jos haluat julkaista Instagramiin JA Facebookiin, voit tehdä molempiin oman tekstin (kuvaa ei voi vaihtaa kanavakohtaisesti). Paina tällöin ensimmäinen painike “Julkaisun tiedot” kohdassa päälle.

5. Ensimmäisenä on Facebookin teksti. Voit lisätä oman tekstin Instagramiin painamalla Instagram tekstiä.

6. Kun olet tyytyväinen julkaisuun, voit ajastaa sen. Valitse “Ajasta” Ajastusasetuksista. Voit ajastaa Instagram- ja Facebook julkaisun samaan tai eri aikaan.

Painamalla “Optimaaliset ajankohdat”, näet ehdotetut ajankohdat. Näihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä ainakaan Markkinointi Muikean kohdalla ehdotetut optimaaliset ajat eivät ole olleetkaan kaikista optimaallisimmat. Mutta, jos et vielä tiedä, mikä sinun sivujesi optimaalinen julkaisuajankohta on, kannattaa ehdotusta kokeilla!

7. Paina lopuksi sinistä “Ajasta” painiketta.

WordPress artikkelin ajastaminen

Artikkelin oikeassa reunassa, valitse “Asiakirja” osio. “Tila ja näkyvyys” otsikon alapuolella on “Julkaise” kohta. Oletuksena kohdass lukee “välittömästi”, halutessasi ajastaa artikkelin, klikkaa “välittömästi” tekstiä.

Alle avautuu kalenteri. Valitse päivä ja kellonaika. Kellonaika näkyy amerikkalaisittain AM/PM muodossa, joten 12 tunnin kello ei tässä kohtaa käy. AM tarkoittaa aamupäivää ja PM iltapäivää. Jos siis haluat julkaista artikkelin klo 20.10, kirjoita ajaksi 08.10 ja valitse “PM” (toisin kuin alla olevassa kuvassa, jossa aika on 20.10).

Kun olet valinnut ajan, vaihtuu se automaattisesti, ja julkaise nappi muuttuu “ajastettu” napiksi. Painamalla nappia artikkeli julkaistaan asetetun aikataulun mukaan.