Julkaisun ajastaminen: Facebook, Instagram & WordPress

Julkaisujen ajastaminen on hyödyllistä monestakin syystä. Voit suunnitella somejulkaisut ja blogitekstit vaikkapa puoleksi vuodeksi kerrallaan, ja ajastaa ne samantien. Näin julkaisut eivät pääse unohtumaan, ja julkaisutahti pysyy suunniteltuna.

Ajastaminen on erityisen kätevää loma-aikaan, ja etenekin, jos yritys ei ole palkannut kesätyöntekijää. Ajastamalla julkaisut voit nauttia lomasta ilman stressiä Facebook postausten tai blogitekstien julkaisemisesta.

Somepostausten ajastaminen

Julkaisujen ajastaminen Facebookissa ja Instagramissa on hyödyllistä myös lyhyellä aikavälillä. Useimmat somekanavat näyttävät julkaisusi ensin pienelle osalle seuraajiasi. Jos tämä osa tykkää tai kommentoi julkaisuasi, näytetään julkaisusi myös lopuille seuraajille. Ei siis ole yhdentekevää, milloin julkaiset somessa.

Usein suosituimmat ajat somen seuraamiseen on lounasaikaan ja myöhään illalla. Toisinsanoen siis useimpien työajan ulkopuolella. Facebookin kävijätiedoista (kävijätiedot-julkaisut) voit vilkaista, mihin aikaan seuraajasi ovat Facebookissa.

Katso ohje Facebook ja Instagram julkaisun ajastamiseen videolta:

WordPress artikkelin ajastaminen

Artikkelin oikeassa reunassa, valitse ”Asiakirja” osio. ”Tila ja näkyvyys” otsikon alapuolella on ”Julkaise” kohta. Oletuksena kohdass lukee ”välittömästi”, halutessasi ajastaa artikkelin, klikkaa ”välittömästi” tekstiä.

Alle avautuu kalenteri. Valitse päivä ja kellonaika. Kellonaika näkyy amerikkalaisittain AM/PM muodossa, joten 12 tunnin kello ei tässä kohtaa käy. AM tarkoittaa aamupäivää ja PM iltapäivää. Jos siis haluat julkaista artikkelin klo 20.10, kirjoita ajaksi 08.10 ja valitse ”PM” (toisin kuin alla olevassa kuvassa, jossa aika on 20.10).

Kun olet valinnut ajan, vaihtuu se automaattisesti, ja julkaise nappi muuttuu ”ajastettu” napiksi. Painamalla nappia artikkeli julkaistaan asetetun aikataulun mukaan.

Sulje
Avaa WhatsApp
1
Tarvitsetko apua?
Moi! 👋
Voit laittaa kysymyksiä tai tarjouspyynnön tätä kautta.
Vastaan heti kun kerkeän! 🤗